Halloween in Moskou
Door: Roel Jansen
Blijf op de hoogte en volg Roel
16 November 2010 | Rusland, Moskou
Een traditie die wij in Nederland eigenlijk niet kennen. Hier in Rusland wordt er net zoals je kent van de Amerikanen veel aandacht besteed. Ik ben niet de meest creatieve geest op het gebied van verkleden, ik vier geen carnaval omdat ik dan altijd op wintersport ben. Het is trouwens sowieso niet de bedoeling dat je er bij loopt als een clown tijdens halloween. Mijn outfit moet opvallen maar vooral niet teveel gedoe zijn want ik heb geen zin om met een masker of warm pak in de club te lopen. Dus op naar de halloweenwinkel en kijken wat ze allemaal te bieden hebben! Daar aangekomen blijkt dat ik niet de enige ben die nog een halloween outfit moet scoren want er staat een flinke rij voor de halloweenwinkel! Na 20 minuten wachten kan ik eindelijk naar binnen en wurm ik mezelf door de mensenmassa heen op zoek naar nepbloed Mijn idee is namelijk dat het erg simpel is om een open keel te imiteren door een flinke dosis nepbloed op je keel te spuiten en dan op het shirt uit te laten lopen. Dit wordt dan ook mijn halloweenkostuum. Simpeler dan dit kan haast niet en het ziet er akelig uit, perfect voor halloween! Als ik terug kom in de dorm melden zich een Jack Sparrow en Rock&Roll Satan. Ook niet verkeerd maar veel te veel werk natuurlijk! De vrouwen hebben het ook simpel gehouden en hebben een soort van tijgeroortjes gekocht met de daarbij behorende staart en strik in tijgerprint. Eenmaal in de club blijkt dat de Russische vrouwen wel van een verkleedpartijtje houden. Het bekende beeld, verpleegsterpakjes, heksen en natuurlijk verkleed als politie-agentes. Een paar Russische mannen hadden erg hun best gedaan door verkleed te gaan als non of als dracula maar de meesten hadden nergens aandacht aan geschonken. Zoals ik zelf al zei heb ik nooit echt carnaval gevierd maar dit was zeker een leuke ervaring. De mensen zijn veel meer toegankelijk en je praat makkelijker met andere mensen, al is het alleen al om de outfit die die persoon draagt. Een traditie die wat mij betreft best in Nederland leven ingeblazen mag worden!
16 November 2010 - 11:31
Sjoerd:
Gewoon een keertje carnaval meepakken = zelfde ervaring. Skien doe je maar in je eigen tijd! En zoals vaker verzocht; doe er eens feauteaux bijzetten :)
laaatoorrr -
16 November 2010 - 11:46
Tom:
Laat ze maar eens even flink schrikken. -
18 November 2010 - 12:26
Guy:
roel, staat je goed zo'n openliggend keeltje, ik zeg houden zo!:)
lators -
20 November 2010 - 14:05
Dirk Jan:
hehe top foto! Agressieve rus tegengekomen?? -
04 December 2010 - 09:17
Bart:
Hey roel, ik zag een van je halloween foto's en verhaal in de Sensor staan!